De alcohol-baclofen studie

Meer informatie: baclofenstudie-fmg@uva.nl

Deelnemende klinieken

Deelname aan het baclofenonderzoek vindt altijd plaats naast een psychosociale behandeling voor alcoholverslaving. Die wordt gevolgd bij een van de vijf klinieken die aan het onderzoek deelnemen. Kijkt u voor meer uitgebreide informatie op de onderstaande websites.

SolutionS 

SolutionS biedt u een integrale behandeling van doserings- en verslavingsproblemen, waarbij het 12 Stappen Minnesota Model als basis van onze verslavingszorg wordt gehanteerd. SolutionS richt zich in haar verslavingskliniek op iedereen die bewust in het leven staat of wil staan.
Website: http://www.addiction-solutions.nl/verslavingen/alcoholverslaving
Behandeling: Klinische opname van 28 dagen en nazorg
Kosten: € 2.400 (12 x €200)

U-center

U-center is de enige breedspectrum privékliniek in Nederland. De kliniek verzorgt een professionele behandeling én nazorg voor mensen met een burn-out, depressie, verslaving, angst of trauma.
Website: http://www.u-center.nl/
Behandeling: Klinische opname van 49 dagen en nazorg
Kosten: Tussen de € 6.000 en € 7.500 (bij deelname aan het onderzoek geldt onder voorwaarden een korting van 50% op de eigen bijdrage)

Ready For Change

Ready For Change is een tweedelijns, HKZ(iso9001) gecertificeerde GGZ-instelling die gespecialiseerd is in de behandeling van verslaving en de onderliggende oorzaken die de verslaving veroorzaken, zoals onder andere depressie, burn out en angsten. Aan de basis van dit behandelprogramma ligt het 12-stappen Minnesotamodel.
Website: http://www.readyforchange.nl/
Behandeling: Dagprogramma van 28 dagen en nazorg
Kosten: € 250

The Home Clinic

The Home Clinic wil de autonomie en de individuele vrijheid van cliënten met een verslaving waarborgen danwel versterken en stigmatisering van de verslaafde cliënt voorkomen danwel tegengaan. The Home Clinic doet dit door een volledige thuisbehandeling voor verslaving aan te bieden waarbij de cliënt zelf de regie over de behandeling voert.
Website: http://www.thehomeclinic.nl/
Behandeling: Thuisbehandeling
Kosten: Zie website

Stichting voor Alcoholverslavingszorg, Clear Mind Amsterdam

De missie van de Stichting voor Alcoholverslavingszorg is het toegankelijk maken van Baclofen voor alcoholverslaafden in Nederland. Hiervoor richt de Stichting een service gerichte specialistische polikliniek op waar therapie en e-coaching wordt aangeboden en het stoppen met drinken wordt ondersteund door o.a. het geneesmiddel Baclofen. De omgeving van de cliënt wordt nadrukkelijk betrokken bij de behandeling.
Website: http://www.alcoholverslavingszorg.nl/
Behandeling: Ambulant
Kosten: Zie website

Advertenties

Informatie

Dit bericht was geplaatst op januari 22, 2013 door .

Navigatie